• 01 Hulp bij het koken

  Hulp bij het koken

  Handen - Eten en drinken

  Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het koken. Een aantal hulpmiddelen kan op maat gemaakt worden. Het is handig om ze eerst uit te proberen.

 • 02 Sta-/zadelkruk

  Sta-/zadelkruk

  Benen - Bewegen

  Door het gebruik van een kruk hoef je minder lang te staan. Je kunt de kruk bijvoorbeeld gebruiken bij het koken.

  Klik hier voor meer informatie

 • 03 Hulp bij eten en drinken

  Hulp bij eten en drinken

  Handen - Eten en drinken

  Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het eten en drinken. Een aantal hulpmiddelen kan op maat gemaakt worden. Het is handig om ze eerst uit te proberen.

  Klik hier voor meer informatie

 • 04 Trippelstoel

  Trippelstoel

  Benen - Bewegen

  Je kunt een trippelstoel binnenshuis gebruiken wanneer je moeite hebt met lopen. Met een trippelstoel verplaats je jezelf zittend door korte step (trippel)bewegingen met de voeten te maken. Door de hoog-laagverstelling kun je zonder op te staan naar omhoog en omlaag. Je kunt vanuit de stoel bijvoorbeeld koken, strijken en klusjes doen.

  Klik hier voor meer informatie

 • 05 Armondersteuning

  Armondersteuning

  Handen, Armen - Bewegen

  Een armondersteuning (mechanisch of elektrisch) assisteert je arm bij bewegingen tegen de zwaartekracht in. Het helpt bij bewegen van de arm naar boven en beneden én naar links en rechts. Je kunt armondersteuning gebruiken wanneer je verminderde arm- en handkracht hebt.

  Klik hier voor meer informatie

 • 06 Eetrobot

  Eetrobot

  Handen, Armen - Eten en drinken

  Een eetrobot kan je helpen wanneer je niet meer zelfstandig kunt eten. De robot schept het eten van het bord en brengt dit naar je mond.

  Klik hier voor meer informatie